Aktualno

Naša događanja : NOVI PJEŠČANIK U KOŠUTI


                                  

Pješčanik je vrlo važan dio dječjeg igrališta.Pijesak služi djeci kao element opuštanja i uravnoteživanja, on je sredstvo poticanja cjelokupnog razvoja djece pogotovo motoričkih aktivnosti.

Igre s pijeskom vole , koriste i atraktivne su svim dobnim skupinama djece. Mlađa i starija djeca u ovoj igri lako pronalaze zajednički jezik. Starija djeca poticajno djeluju na mlađe, bilo kao model ponašanja i akcije bilo da na neki drugi način potvrđuju sebe i svoju potrebu za istraživanjem i igrom. Prisutnost mlađih može uroditi pažljivošću, obzirnošću pa i zaštitničkim stavom starije djece prema mlađoj. Djeca kroz ove igre stvaraju spontane scenarije, simboličke igre: kopaju tunele,bunare, grade nadvožnjake, brda i vulkane, garaže, traže skriveno blago, kuhaju, peku kolače, torte i prave sladoled. Pijesak koriste i za igre prosijavanja ,premetanja, sipanja,punjenja i pražnjenja posuda ili ga jednostavno uzimaju u ruke, propuštaju kroz prste,uranjaju ruke u njega nabacuju se sa njim.

Vrlo je važno za sigurnost djece imati natkriveni pješčanik koji se prema potrebama može lako otkriti i otvoriti te nakon igre zatvoriti.

Stoga se zahvaljujemo INI-INDUSTIJI NAFTE d.d.na sponzoriranju nabavke ovako jednog kvalitetnog i svrhovitog pješčanika, koji smo postavili na dječje igralište objekta Košuta.

 

      

     

                                                                       

 

         

 

         

 

                                                                                                       Prilog pripremila: Renata Brozović