Aktualno

Naša događanja : IGRA NAJMLAĐIH: "TINTILINIĆI"

Djeca I. jaslične skupine, „Tintilinići“ su najmlađi polaznici vrtića „Neven“. Po dolasku u vrtić neki još nisu ni hodali, dok su neki bili vrlo nesigurni. To nas je potaklo da više pažnje posvetimo razvoju koordinacije pokreta i jačanju mišića nogu i ruku kako bi djeca bila što sigurnija i stabilnija pri kretanju, te spretnija u baratanju predmetima u igrama i aktivnostima.

              

 Svakodnevno provodimo male tjelesne aktivnosti, te djeci nudimo poticaje kroz koje razvijaju sitnu i krupnu motoriku. Omiljena aktivnost im je prelaženje preko malog  poligona sastavljenog od  WESCO elemenata, penjanje uz i spuštanje niz mali sobni tobogan, raznovrsne igre lopticama različitih veličina, igre manipulacije raznovrsnim umetaljkama, naticaljkama, premetaljkama, didaktičkim pločama i slagalicama, sastavljanje i rastavljanje raznovrsnih kocaka i sl. 

      

               

Sitnu motoriku razvijamo svakodnevno i kroz poticanje samostalnosti u jelu, pijenje iz šalice držeći ju s obje ruke,izuvanju papučica prije spavanja i sl. kao i  u igri istraživanja bojom tj,pastelama i olovkama.

             

 

Ksenija Komlenović i Tina Kasapova, odgojiteljice I. jaslične skupine objekta „Neven“