Aktualno

Naša događanja : TKO SE SAKRIO?

 

 

Tko se sakrio?

 

U II. jaslicama Bubamare boravi 15-ero dvogodišnjaka, sedam djevojčica i osam dječaka.  Svakodnevno neumorno istražuju okolinu u kojoj otkrivaju puno zanimljivih materijala za igru. Iz pedagoški neobilkovanih materijala izradili smo nekoliko pokrivaljki. Otkrivajući poklopac djeca uočavaju i imenuju boje, prepoznaju voće i povrće, životinje...

Jedna pokrivaljka posebno im je zanimljiva. Na poklopcu se nalazi sličica kao na ormariću u garderobi, vješalici za ručnike i krevetiću, a ispod slika djeteta. Djeca više ne traže gdje je njihova slika. Prepoznaju svoje znakove, imenuju ih i ponosno otvaraju prozorčić: "To sam ja."

Igre pokrivaljkama potiču djecu i na druge igre sakrivanja. Maramom pokrivamo djecu i zovemo ih imenom. Čarobna vrećica sakriva sitne predmete koje djeca prepoznaju i imenuju, veća djeca slažu razne domino kocke sa slikama... Kako djeca rastu i razvijaju se i njihove igre bit će složenije, a znatiželja koju razvijaju u ovoj dobi pomoći će im u rješavanju zadataka koji ih očekuju.

  

  

 

                                                                              Mira Jakopović i Josipa Vlajsović, odgojiteljice II jaslica Bubamare