Aktualno

Naša događanja : KAKO REĆI OVISNOSTI NE

Projekt „KAKO REĆI OVISNOSTI NE“ - KRON III. provodi se na području Sisačko-moslavačke županije, obuhvaća svu populaciju.        

Projekt se bavi sprečavanjem i prevencijom ovisnosti o duhanskim proizvodima, ovisnosti o alkoholu te ovisnosti o kocki i igrama na sreću. Opći ciljevi projekta su podizanje svijesti, informiranje i educiranje javnosti o štetnim posljedicama ovisnosti. Posebni ciljevi  ovog projekta usmjereni su prema smanjenju oboljenja i smrtnosti koje nastaje kao posljedica ovisničkog ponašanja te unapređenju zdravlja populacije promicanjem zdravih stilova života.

U sklopu navedenog projekta u srijedu 8.5.2019. godine stariju B skupinu Nevena posjetile su dr.med. Marija Starčević, spec. epidemiolog i Mirjana Kohek, dip.san.ing. iz ZZJZ Sisačko-moslavačke županije - ispostava Kutina te psihologinja Mirna Bijelić iz KLA Kutina. One su s djecom razgovarale kako očuvati svoje zdravlje, o zdravim navikama te štetnim utjecajima duhanskog dima i alkohola na zdravlje ljudi. Djeca su se aktivno uključivala u raspravu te nakon toga svoja razmišljanja prenijela na papir bojicama i flomasterima koje su dobili u sklopu projekta.


Pripremila: Adrijana Badanjak, zdravstvena voditeljica