Aktualno

Naša događanja : Brain gym edukacija

      Protekla dva vikenda 1. i 8. veljače 2020. godine u Dječjem vrtiću Kutina 41 odgojitelj i stručni suradnik sudjelovao je na jednodnevnoj edukaciji o Brain Gym®-u.

        Brain Gym® je senzomotorički program edukacijske kineziologije koji pospješuje učenje putem pokreta na način da integrira i usklađuje djelovanje našeg tijela i svih dijelova mozga. Takvo integrirano djelovanje svih dijelova mozga i tijela dovodi do poboljšanja sposobnosti (motorike, mišljenja, povezivanja i zaključivanja, pamćenja, pažnje, koncentracije, školskih vještina, emocionalnih i socijalnih vještina, smanjuje napetost i hiperaktivnost). Pokreti su zabavni, jednostavni i nemaju nikakvih neželjenih posljedica. Program je primjenjiv za sve uzraste, posebno djece u razvoju kojeg podupire i dopunjava u svim njegovim područjima.

         Edukacija je uključila kraći teorijski i duži praktični dio na kojem su polaznici upoznali pozadinu cijelog programa, naučili testiranje dominantnosti kojom se utvrđuje profil i stil učenja svakog pojedinca te zašto ga je dobro poznavati. Usvojili su 26 osnovnih aktivnosti te kako ih integrirati u svakodnevni rad unutar dječjeg vrtića.

       Brain Gym® je zaštićeni registrirani znak Educational Kinesiology Foundation / Brain Gym® International, www.braingym.org.

           Edukaciju je provela licencirana instruktorica Brain Gym®a/profesorica rehabilitator gđa. Koraljka Žepec.

Sandra Todorov, ravnateljica DV Kutina