Vijesti

Igre na zraku

7.10.2020.

Igrajući se na otvorenom prostoru, dijete pokazuje radost i prirodnu radoznalost, zadovoljava potrebu za kretanjem, razvija vještine na svim razvojnim područjima te samim time i motoriku.

Djeca mješovite odgojne skupine područnog objekta Pčelica iz Banove Jaruge svakodnevno borave na igralištu. Igrajući se na spravama poput tobogana, ljuljački i klackalici, uče koji je pravilan način njihova korištenja. Koristeći kantice, lopatice, grabljice, modlice, sita, čašice i kamione u pješčaniku izrađuju dvorce, kanale, vulkane ili sladoled koji zatim međusobno prodaju. Uz pomoć obručeva igraju Školicu, razvijaju vještinu sunožnog i raznožnog skakanja ili igraju pokretnu igru Ptičice u gnijezdu. U igrama frizbi, tenis i kuglana usavršavaju vještinu bacanja, hvatanja i gađanja. Kredama u boji crtaju poligon prepreka u kojem sama osmišljavaju motoričke zadatke i potom ih izvode. Prošli tjedan prvi put su šetala nasipom uz rijeku Pakru. U šetnjama djeca promatraju prirodu koja ih okružuje te uče hodati u paru i koloni.

Svakodnevnim boravkom na svježem zraku u svim godišnjim dobima jačamo otpornost dječjeg organizma prema različitim bolestima. Važno je da dijete bude odjeveno primjereno vremenskim uvjetima.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jasmina Rašo, odgojiteljica mješovite odgojne skupine, Banova Jaruga, Pčelica

Povratak