Poštovani roditelji!

 

        S obzirom na situaciju i predložene mjere od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite o ograničenom kretanju i obustavi rada, nastojat ćemo vas podržati u realizaciji roditeljske uloge u novonastalim okolnostima. Kako bi barem malo uljepšali dane koje moramo provesti kod kuće predložit ćemo vam različite aktivnosti koje možete provesti s djecom u svom domu. Aktivnosti su osmislili i pripremili odgojitelji Dječjeg vrtića Kutina. Svaki tjedan ćemo na našoj mrežnoj stranici objavljivati prijedloge aktivnosti za djecu jasličke dobi (od 1 do 3 godina), za djecu vrtićke dobi (od 3 do 6 godina) te za program predškole (za djecu koja su školski obveznici).

 

     Dječji rast i razvoj najbolje se potiče kroz igru i zabavu, a ponuđene aktivnosti prilagodite interesu i raspoloženju vašeg djeteta. Slušajte svoje dijete i možda ga nešto brine u ovoj izvanrednoj situaciji. Na našem „Vrtiću od kuće“ nalaze se razne preporuke za približavanje izvanrednih situacija djetetu koje su predložili Unicef, Zagrebačko psihološko društvo, Odgojno savjetovalište Centra za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. Nadamo se da će predložene aktivnosti doprinijeti razvoju obiteljskog zajedništva i stvaranju osjećaja ugode i zadovoljstva, što nam je u ovim trenucima itekako potrebno i važno.

 

      Ove godine nismo u mogućnosti izdati naše vrtićko glasilo „Leptirić“ već ćemo članke koje su napisali i pripremili roditelji i odgojitelji predstaviti u on-line obliku uz fotografije. Nadamo se da ćete zajedno s djecom pronaći i uživati čitajući aktivnosti iz vaše odgojne skupine.


Veselimo se što skorijem povratku u naš vrtić!

                                                                                  Sandra Todorov, ravnateljica