Vijesti

Božiću maleni, dođi nam sad

21.12.2020.

Djeca mješovite odgojne skupine područnog objekta Pčelica iz Banove Jaruge u proteklom razdoblju su se pripremala za dolazak Božića kroz niz različitih aktivnosti.

Izrađivala su malene božićne jelke koristeći češere i kuglice u bojama, oslikavala čestitke akvarelom, a tehnikom kolaža izradila kuglice. Kuglice su poslužile za izradu jelke dobrih djela. Razgovarala su: „Što su to dobra djela?, Na koji način mogu i ja učiniti dobro djelo za mamu, tatu, prijatelja...?“ Od slanog tijesta izrađivala su kolačiće koje koriste u igrama pretvaranja u kutiću kuhinje, a kako bi stvorila ugodno, veselo i svečano ozračje blagdana, pjevala su, plesala i svirala uz pjesmicu Din, din, don.   

Čitanje slikovnice autorice Vladimire Velički, Anđeo i zvjezdica, poslužila je kao poticaj za razgovor o običajima u njihovim obiteljima: „Kako slavimo Božić u mojoj obitelji?, Pomažem li mami i tati?, Dolaze li nam gosti?, Tko ukrašava jelku?, Idemo li u crkvu...“

Nakon šetnje okolicom vrtića uočavala su ukrase na kućama, ali i kapelicu u našem selu. Započela su razgovor o njoj kao mjestu gdje odlaze s roditeljima. Po povratku u vrtić, koristeći drvene kocke, sagradila su maketu kapelice.

Želimo Vam svima Sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu Novu godinu!

 

 

 

 

 

 

 

 

Jasmina Rašo, odgojiteljica mješovite odgojne skupine, Banova Jaruga, Pčelica

Povratak