Vijesti

Ptice u zimi

21.1.2021.

Tijekom ovih zimskih dana, osim snježnih radosti, djeca starije A skupine pokazala su interes i brigu za ptice;” Kako se hrane kada je svuda oko njih snijeg?, Gdje spavaju i zar im nije hladno?”.

 

Provodeći razne aktivnosti i igre, djeca su proširivala svoja postojeća znanja o vrstama ptica koje postoje u našim krajevima, koje ptice ostaju prezimiti, a koje odlaze u tople krajeve. Zajedno sa djecom izradili smo plakat o pticama selicama i pticama stanaricama.

Dio djece svakodnevno boravi u centru istraživanja listajući slikovnice i enciklopedije. Različiti didaktički i slikovni materijali omogućili su djeci da steknu određene predodžbe o biološkoj raznolikosti ptica. Posebno su uživali manipulirajući sa različitim perjem, od kojeg im se posebno svidjelo pero fazana.  

 

Od otpadnog neoblikovanog materijala izradili su kućice za ptice, razne ptičice , gnijezdo te postavljali na “drvo” u našoj skupini. Također su sudjelovali u likovnom izražavanju na teme; “Najbogatiji vrabac na svijetu”, “Razbojnik sa žutom pjegom” i “Slavuj” prema istoimenim pričama.

Tijekom boravka na vrtičkom igralištu djeca promatraju ptice dalekozorom, međusobno komentirajući koja je to ptica.

Aktivnim sudjelovanjem u različitim aktivnostima, djeca su usvajala vrijednosti pomaganja te promicali odgovornost kako prema sebi tako i prema životinjama.

 

 

 

 

 

 

Laura Trputec Lazički i Lela Katić, odgojiteljice starije A skupine Nevena

 

Povratak