Vijesti

Jesen na putu..

29.9.2021.

 

U proteklom razdoblju djeca mješovite odgojne skupine u područnom objektu Pčelica provela su mnoštvo aktivnosti vezanih uz jesen. Nakon čitanja slikovnice Juha od bundeve, djeca su razgovarala o prijateljstvu, a svoje doživljaje izražavala likovnom tehnikom tempere. 

U prvoj ovogodišnjoj šetnji djeca su nabrala raznobojno lišće te uz pomoć odgojiteljice provela eksperiment Tkanina mijenja boju. Strpljivo su čekala što će se dogoditi nakon što lišće pusti klorofil. Gotovo svakodnevno su bilježila i promatrala promjene. Lišće su promatrala i pod grafoskopom te ga slikala i crtala kombiniranom tehnikom akvarela i flomastera. Promjene u biljnom i životinjskom svijetu koje se zbivaju u jesen djeca promatraju neposredno, odlaskom u šetnje širom okolicom vrtića te njihovim uočavanjem i opisivanjem.

Kroz cijeli tjedan donosila su jesenske plodine. Vagala su ih, imenovala i sortirala te  ostvarila igru pretvaranja Mala tržnica. Među jesenskim plodinama pronašla su malog crva. Nazvala su ga Pahuljica i nastavila brinuti o njemu kao o kućnom ljubimcu. Uz pomoć odgojiteljice istraživala su ovu životinjsku vrstu na internetu.  

 

 

 

 

 

 

 

Klaudija Risek i Jasmina Rašo, odgojiteljice mješovite odgojne skupine Pčelica, Banova Jaruga

 

Povratak