Vijesti

Aktivnosti iz projekta "Sigurnija djeca u školi i u vrtiću"

25.11.2021.

Starija skupina objekta „Košuta“ po prvi puta je uključena u provođenje projekta „Sigurnija djeca u školi i vrtiću“ u suradnji s Hrvatskim crvenim križom.

Uz prošlogodišnje izvanredne situacije koje su nas zatekle (pandemija i potres), nametnula se potreba da se djeci u većoj mjeri približe načini i postupanja za očuvanje njihovog zdravlja i života.

Jedna od aktivnosti provedenih u sklopu projekta odnosi se na brigu i zaštitu u specifičnim vremenskim uvjetima koje su karakteristične za zimsko hladno vrijeme. Djeca su uočavala i komentirala vremenske uvjete tijekom dana, izrađivala kalendar vremena s pripadajućim oznakama. Tijekom vremena djeca su usvojila naviku svakodnevnog označavanja vremena u kalendaru.

Ideja za izradu slikovnice „Anin zimski dan“ potekla je od djece starije dobi koja su aktivno sudjelovala u osmišljavanju teksta i ilustracija.

Zajednički smo izradili lutke od kartona za didaktičku igru „Obuci me toplo“, kao i izrezivali zimske odjevne predmete iz časopisa te ih lijepili na podlogu.

Djeca su pri oblačenju za igre na dvorištu usvojila pravilan redoslijed oblačenja kao i imenovanje zimskih odjevnih predmeta.

 

 

        

 

        

 

        

 

                                         Nikolina Stanić i Ksenija Novokmet, odgojiteljice starije skupine podružnice „Košuta“  

Povratak