Vijesti

Aktivnosti tijekom Adventa

13.12.2021.

Blagdani su dio naše tradicije te djecu želimo upoznati s običajima i približiti im smisao i poruku slavljenja blagdana na njima primjeren i prihvatljiv način. Putem događanja u blagdanskom ozračju dijete stječe iskustva emocionalne povezanosti, pripadnosti i vlastitog identiteta.

Tako je i u našoj skupini zavladalo predblagdansko ozračje koje smo djeci dočarale putem raznih božićnih aktivnosti. Kako bi djecu upoznale sa danom svetog Nikole, pripremile smo im likovnu aktivnost oslikavanja papirnatih čizmica temperom. Garderobni prostor smo potom ukrasile oslikanim čizmicama. S djecom smo modelirale i kolačiće od plastelina. Uz plastelin, bile su ponuđene plastične modlice i valjci koji su upotpunili i obogatili dječju igru.

Djecu smo po prvi puta upoznale i sa sadnjom pšenice. Djeca su napunila posude sa zemljom te su potom posijala pšenicu.

Kako bi dočarale božićno ozračje u prostor smo postavile senzorni bor kojeg djeca svakodnevno ukrašavaju ukrasima.

S djecom svakodnevno pjevamo i slušamo prigodne božićne pjesme, kao što su: „Sveti Niko svijetom šeta“, „Zvončići“, itd.

Tijekom nadolazećih dana za djecu ćemo pripremiti aktivnosti kao što su: oslikavanje kuglica za bor, izrada čestitki otiskom dlana, prepričavanje priče „Piko slavi Božić“.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sanja Zrinšćak Nuić i Ana Barić, odgojiteljice II. jaslica Vrapčića

 

 

 

 

 

Povratak