Vijesti

Ususret ljetu

23.6.2022.

Dolaskom toplih dana, dužeg boravka na terasi i igralištu za djecu češće pripremamo razne igre vodom. Istraživali su što tone, što pliva, organizirali natjecanje s brodicama od papira, donosili i sortirali igračke za pranje, vlažim krpicama prali kuhinju i lutke,… 

Čitali smo slikovnicu „Tajne i zgode nestašne vode“ koja je djecu potaknula na razgovor o vodi. Razgovarali smo o tome što sve voda može biti, gdje je pronalazimo u prirodi i sl. U enciklopedijama W. Disney-a zajedno čitamo crtice o morima, rijekama te bićima koja u njima obitavaju. 

Za djecu smo izradile ribice na magnet i pecalice te smo poticale strpljivost i sitnu motoriku u aktivnosti. Za likovne radove morskog dna odabrali smo kombiniranu  tehniku  akvarel-flomasteri  te se velik broj djece uključio u aktivnost.  Sva djeca rado modeliraju plastelinom te su najčešći motivi bili morske životinje i školjke. 

Igra školjkama je bila raznolika. Dio djece sortira školjke po veličini, dio po izgledu, a jedan dio djece uspješno pridružuje skupove školjkica brojevnom znaku/točkicama na podlošku.  

Nastavljamo s dužim i češćim boravkom na terasi i na igralištu te ćemo, prema dječjem interesu, obogaćivati dječju igru sličnim aktivnostima. 

 

 

 

 

 

 

 

Dajana Tušek i Ivana Kostanjevečki, odgojiteljice mlađe skupine Košute

Povratak