Vijesti

"Korni u gostima"

6.3.2023.

Naša igraonica "Tratinčica" u Repušnici ugostila je na dva dana jednog vrlo neobičnog i zanimljivog gosta - kornjaču Korni!

U sklopu niza aktivnosti posvećenih našim kućnim ljubimcima, razmišljali smo kojeg bi kućnog ljubimca mogli malo dovesti u skupinu? Savršen izbor bila je Ivanova mala kornjača koja nam je dobro poznata po Ivanovoj priči još od prošle godine.

Nekoliko dana smo se intenzivno pripremali za Kornijev dolazak stvarajući tihu atmosferu u skupini i čitajući iz enciklopedija i časopisa sve o kornjačama. 

Korni nam je stigao u svom terariju zajedno s torbom u kojoj se nalazila: hrana, bunarska odstajala voda, kamenje i gumeni prijatelj kornjačica. Ivan je natočio vode koliko je trebalo i pokazao djeci kako složiti kamenje u vodu.

Bila su to nezaboravna dva dana u kojima su djeca neprestano jedna druge utišavala kako nebi naš mali Korni bio uznemiren ili uplašen. Obilazili bi ga kroz čitav dan, promatrali ga, opisivali i razgovarali s njim. Čulo se tu čak i:

"Dao mi je 5!" ili "Rekao mi je Bok!"

Osim čitanja enciklopedija, pogledali smo i video o kornjači kada snese jaja i zakopa ih u rupu, te o trenucima kada se iz njih legu male kornjačice.

A od Kornija smo uživo vidjeli kako izgleda kada se pokaka, kako se penje preko kamenja, kako se prevrne naopačke, kako se cijeli uvuče u svoj oklop i kako iznenađujuće brzo može trčati. 

Na kraju smo nacrtali našeg Kornija za uspomenu i pozdravili se s njim pjevajući mu pjesmice i milujući mu mali,  čvrsti oklop. 

 

 

        

 

 

 

 

 

 

Sanja Freh, odgojiteljica mješovite skupine Tratinčice u Repušnici

Povratak